Het gemiddelde investeringsproces duurt bij ons 1-3 maanden; van eerste kennismaking tot aan het ondertekenen van de hoofdovereenkomst, met daarin de participatie- of overnameovereenkomst en de aandeelhoudersovereenkomst.

In de gevallen dat snel handelen van belang is – bijvoorbeeld bij een overname, het voorkomen van een faillissement of bij een mogelijke doorstart – dan zullen wij alle beschikbare mankracht en middelen gebruiken om geen onnodige tijd te verliezen en vaak zelfs een voorspong op te bouwen.

Het opbouwen van een duurzame en waardevolle relatie kost nu eenmaal tijd, alsmede het structureren van een vruchtbare samenwerking, inclusief het aanscherpen en vastleggen van een goed doordachte groeistrategie. Daarom wenden wij ons regelmatig pro-actief tot ondernemers en ondernemingen waarin wij mogelijk willen gaan participeren.

Met hen gaan we dan een kennismaking aan en starten veelal een werkrelatie, waarin wij ons kunnen bewijzen als potentiele strategische hands-on investeerder en zij zich kunnen bewijzen als sociale en duurzame ondernemer met veel groeipotentie.
Zo ontstaan er meestal hele mooie nieuwe relaties!

Investeringsaanvraag

Indien u aanmerking wilt komen voor een participatie door Pulsar Network Capital, dan is de eerste stap een eerste kennismaking per telefoon of email zodat we mogelijke synergie en win-wins kunnen verkennen. Als blijkt dat u en uw propositie aan onze investeringscriteria kunnen voldoen, zullen wij vragen om een persoonlijke kennismaking en u verzoeken ons van aanvullende informatie te voorzien (zoals een businessplan, operationeelplan en/of financieelplan). Desgewenst tekenen wij eerst een geheimhoudingsovereenkomst.

Processtappen

1. Eerste kennismaking en pre-selectie;
2. Review en analyse van de propositie door PNC team;
3. Kennismakingsgesprek (bij postief oordeel door PNC team);
4. Beoordelen businessplan en overige informatie door PNC investmentteam;
5. Overeenstemming bereiken over een dealstructuur;
6. Goedkeuring investeringsvoorstel door PNC Raad van Toezicht;
7. Due Diligence onderzoek;
8. Contractonderhandelingen en tekenen overeenkomsten;
9. Start samenwerking.