Aanpak

Sustainability tagcloudWe zijn gewend om snel en pragmatisch te handelen. Dit doen we door meerdere van onze teamleden in te zetten en ons zeer uitgebreide netwerk te activeren. Wij worden met name uitgedaagd door complexe situaties welke een creatieve en ondernemende oplossing vragen.

Onze hands-on aanpak en betrokkenheid start met het vaststellen van een strategisch plan samen met het management en de andere betrokkenen. Het plan is een combinatie van een aangescherpte groeistrategie, realistische lange termijn doelstellingen en korte termijn maatregelen die de onderneming krachtiger, duurzamer, socialer en gezonder maken.

Met onze hands-on partnership aanpak, ondersteunen we het management actief in de uitvoering van het strategisch plan waardoor het bedrijf optimaal kan profiteren van onze kennis, kunde, ervaring en ons wereldwijde netwerk.

Betere wereld

Pulsar Network Capital probeert haar filosofie en idealen in een breed perspectief te plaatsen en zal in dit kader in onze aanpak altijd de keuzes maken die in haar visie leiden tot een gezondere en verduurzaamde voedselketen. Deze keuzes hebben betrekking op thema’s als gezondheid, sociale impact, lokaal, sociaal ondernemerschap en duurzaam ondernemen.

Voorbeelden van sociaal ondernemen zijn o.a. het betalen van eerlijke prijzen voor grondstoffen aan lokale boeren & tuinders en het bieden van perspectief op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.

Een goed voorbeeld van lokaal ondernemen is lokaal inkopen waar dat kan. Dit is goed vanuit een klimaat neutraal perspectief (lage footprint) en tevens ook voor de lokale economie, het milieu, de arbeidsmarkt en samenleving.

Onder duurzaam ondernemen verstaan we bijvoorbeeld de doelstelling om 100% klimaat neutraal te produceren, het gebruiken van duurzame energie, produceren van voeding zonder schadelijke E-nummers, en/of het hanteren van de biologische uitgangspunten voor land- en tuinbouw bedrijven.

Strategische partner

Voor ondernemers en hun management team zijn wij een ervaren strategische zakenpartner die zich onderscheidt door:

•  Betrokken hands-on ondersteuning voor de ondernemer en het management team
•  Actieve commerciele ondersteuning voor versnellen omzetgroei
•  Uitgebreide kennis van agro-food, agri-tech, food-tech, retail en FMCG
•  Gespecialiseerd in impact investments, duurzame & gezonde voeding, duurzame & sociale bedrijfsvoering
•  Sterk internationaal netwerk binnen onze focusgebieden
•  Samenwerking met universiteiten, medici, voedingskundigen, wetenschappers en een groot aantal kennispartners in binnen- en buitenland
•  Brede ervaring met internationale en mondiale expansie
•  Strategisch, financieel, commercieel en operationeel inzicht
•  Track-record als ondernemers en hands-on investeerders
•  Verstrekker van (risicodragend)kapitaal in een steeds krapper wordende markt
•  Focus op ondernemingen in verschillende fases: van start-up tot en met later-stage.

Voor meer informatie over de strategische ondersteuning die wij ondernemers kunnen bieden, klik HIER.

Health Quote Heather Morgan