Investeren

Pulsar Network Capital wil sociaal en impactgericht ondernemerschap bekend en toegankelijk maken voor vermogende particulieren, families (family offices), institutionele investeerders en (vermogens)stichtingen. Zodat zij samen met ons team en ecosysteem een onmisbare bijdrage kunnen leveren aan positieve verandering op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Dat doen we op drie manieren:

1. Investeringsfonds: Sustainable Food Fund

2. Feeder funds: deal-by-deal

3. Bijeenkomsten: Preuvenementen

 

Sustainable Food Fund

Het Sustainable Food Fund is een social impact investeringsfonds waarin vermogende particulieren, families, institutionele investeerders en (vermogens)stichtingen kunnen investeren. Het fonds levert in de eerste plaats sociaal en maatschappelijk rendement. Daarnaast streeft het naar duurzaam financieel rendement. Er wordt geïnvesteerd in een select aantal social enterprises, innovatieve ondernemingen en start-ups met een maatschappelijke missie en bewezen duurzaam business model; die passen binnen onze filosofie en voldoen aan onze strenge selectiecriteria.

Deze social enterprises worden gekenmerkt door:
•  De onderneming is actief op het gebied van gezonde en/of duurzame voeding, foodtech of agritech;
•  De onderneming levert een positieve bijdrage aan het behalen van onze bedrijfsmissie: het structureel helpen optimaliseren van de voedselketen om daarmee een significante bijdrage te leveren aan het voorkomen en terugdringen van ziekten en aandoeningen.
•  Zij hebben nieuwe producten ontwikkeld die game changers zijn in een mondiale groeimarkt;
•  Deze ondernemingen hebben behoefte aan groeikapitaal en hands-on ondersteuning.

Feeder funds (deal-by-deal)

Om investeerders de mogelijkheid te bieden om rechtstreeks te investeren in door ons selecteerde social enterprises, bieden wij de mogelijkheid om met een select aantal investeerders gezamenlijk via een feeder fund in een onderneming te participeren. Meestal 2 tot 6 investeerders per feeder fund, waarbij het totale bedrag aan bijeengebracht groeikapitaal meestal €500k tot €2m bedraagt. Hierbij wordt de oprichting, directievoering en administratie van het feeder fund verzorgt door onze ervaren partner Clavis.

•  Wij streven naar maximale effecten op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap;
•  Bij voldoende interesse voor een bedrijf verzorgen wij de volledige deal-structurering. Daarna zijn wij namens u de actieve aandeelhouder die waar nodig ook het management van het bedrijf actief zal ondersteunen;
•  Wij werken aan groei en duurzame waardecreatie; gericht op een exit na gemiddeld 3 tot 7 jaar;
•  Wij zorgen voor periodieke rapportage richting financiers en stimuleren bedrijfsbezoeken, dividend in natura en organiseren tevens themabijeenkomsten over actuele ontwikkelingen; bij de bedrijven en in de markt.

Preuvenement bijeenkomsten

Via de gezellige en inspirerende PNC Preuvenement bijeenkomsten willen wij de optimale match tot stand brengen tussen ondernemer, bedrijf, investeerder en financier. Voor deze bijeenkomsten hebben we een aantal proposities geselecteerd om aan u te presenteren. Dat doen wij op basis van onze unieke werkwijze:

Proeven waarin u investeert
De eerste kennismaking is niet een “businessplan”, maar het zelf zien, proeven en beleven van het product. U krijgt zo uw eigen gevoel en ideeën bij het duurzame product, de markt en het groeiplan. Uiteraard is er ook een businessplan voor nadere analyse. U investeert ook met eigen visie en smaak.

“Pledge fund” structuur
U kiest zelf in welke propositie(s) u wilt gaan investeren en voor welk bedrag. Investeren is niet verplicht, ieder heeft zijn eigen overwegingen en maakt zijn eigen keuze. Na de bijeenkomst heeft u op zijn minst een voorproefje gehad op de duurzame food-ontwikkelingen van de toekomst.

Actieve rol PNC in het bedrijf
De participatiewijze van PNC vervult de rol van actieve aandeelhouder en waar mogelijk of gewenst als medebestuurder. Voor de investeerders zorgt deze intensieve begeleiding voor maximale grip,  focus op groei in de gewenste richting en voor risicoreductie.

“Dividend in natura”
Voor elke investering streven wij naar “dividend” in natura. U ontvangt dan periodiek een vergoeding in de vorm van het door het bedrijf gemaakte product. U blijft genieten van het product en kunt als goed ambassadeur andere mensen het product laten proeven en/of beleven.

Als aandeelhouder geniet u natuurlijk tevens van de toekomstige financiële rendementen van de onderneming(en) waarin u samen met ons investeert.

Onze investeerders

Tot onze investeerders in deal-by-deal investeringen en investeerders in ons Sustainable Food Fund, rekenen wij een aantal gedreven ondernemers, families, family offices en institutionele beleggers uit binnen- en buitenland.
Deze investeerders delen onze visie (‘Improve the world with healthy food & nutrition’), onze filosofie en zij ondersteunen onze missie om te investeren in potentiële wereldveroveraars die met hun disruptieve innovaties de voedselketen structureel helpen optimaliseren; om daarmee een significante bijdrage te leveren aan het voorkomen en terugdringen van ziekten en aandoeningen.

Waarom investeren met Pulsar Network Capital?
•  Social return on investment. Met uw investering wordt aantoonbaar sociaal maatschappelijk rendement geleverd: Uw investering is onmisbaar voor gezonde, duurzame en positieve verandering!
•  Proeven en ervaren waarin u investeert. Bij ons kunt u eerst proeven en ervaren waarin u kunt investeren;
•  Persoonlijke begeleiding, uitgebreide verslaglegging op maat en grote betrokkenheid bij de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd;
•  Kapitaalbehoud en gezond financieel rendement (zoals altijd met beleggen en investeren zijn er risico’s);
•  Op de hoogte blijven, actueel en interessant netwerk, inspirerende contacten met ondernemers met innovatieve ideeën. Kennis delen en ervaringen uitwisselen met andere investeerders en specialisten binnen ons gezonde ecosysteem.

Wilt u ook gezond en met impact investeren?

Wilt u mogelijkheden tot samenwerking in duurzame en gezonde impact investments met ons bespreken, wilt u worden uitgenodigd voor één van onze preuvenementen of wilt u vrijblijvend aanvullende informatie ontvangen? Neemt u dan alstublieft contact met ons op middels onze contactpagina, of rechtstreeks met één van onze teamleden van wie u de contactgevens rechts op onze homepage kunt vinden.

We horen graag van u!